Kerkstraat 31 8754 CR Makkum | T. 0031-515-231407 | E. kluft@makkum.nl | W. https://www.bakkerkluft.nl/

Waar de meeste bakkers streven naar schaalvergroting en massaproductie, is Bakker Kluft de andere kant op gaan denken. Hoe kunnen wij het brood nog natuurlijker en daarmee nog gezonder maken? De oplossing was een eigen desem ontwikkelen. Zonder E-nummers en uitsluitend natuurlijke producten. Hiermee was Bakker Kluft een van de eerste bakkers in Nederland.

Brood
Enkele soorten brood: boerenbruin sesamzaad, boerenbruim zonnebloempit, crusta, donker spelt, paars meergranen, ruch havenmantsje, pain boulet extra desem, pain boulet groot, pain du bois, rogge desem, sovital, vikorn, woudkorn en vele andere soorten.

De patisserie
Speciale Friese zoetigheden, heerlijke taartjes en unieke bonbons, allemaal gecreëerd door de banketbakkers.