accommodaties

arrangement

kamperen

activiteiten

arrangement

home

 

Wandelen en zeilen

Een compleet verzorgd dagje uit met familie of vrienden; Makkum verkennen en heerlijk zeilen op het IJsselmeer met de TX33.

lees meer

Fries Museumdorp Aldfaers erf

Ergens goed verborgen in het Friese landschap en onberoerd door de tijd ligt openluchtmuseum Het Friese Museumdorp in Allingawier. Een schilderachtig Fries dorpje net beneden de Afsluitdijk.

lees meer

Huifkartocht en zeilen

Ontdek per huifkar de mooie dorpjes en het fraaie platteland van Makkum en omstreken, s' middags zeilen met de TX33 en een verkenningstocht door Makkum.

lees meer

Wandelen en praamvaren

Per praam Makkum en omgeving verkennen, een ultieme gelegenheid om dit te combineren met een picknick aan boord of in de vrije natuur.

lees meer

het Friese Hart arrangementen

Unieke groepsarrangementen in en rondom Makkum. Genieten van een ontspannen uitje in een grote variatie van landschap, cultuurhistorie en (water)recreatie. De arrangementen kunnen op maat worden gemaakt, rekening houdend met uw wensen of u laat zich verrassen door een kant en klaar programma door ons samengesteld.

lees meer

Een pintje pakken in Bolsward

De praam vaart via de Grote Zijlroede en de Bolswarder Vaart in de richting van Bolsward. Het water wordt aan beide kanten begrensd door brede rietkragen, waarin het voorjaar de waterhoentjes en futen hun nest bouwen.

lees meer

Fries Belevingsdorp Aldfaers Erf

U vaart met een praam via de prachtige binnenwateren naar Belevingsdorp Aldfaers Erf. Hier kunt u rondkijken in de diverse ruimtes en objecten van het sfeervolle museum, waar u zich even terug waant in grootmoeders tijd.

lees meer

Knipskip

In het centrum van het mooie IJsselmeerdorp Makkum vindt u op een steenworp afstand van elkaar, de modern ingerichte kapsalon Nynke en de authentieke "Skearwinkel ” Hoeksema Kapper. Beide zijn gedreven en vormen samen een unieke combinatie om u de sfeer en gezelligheid van het vissersdorpje mee te laten proeven.

lees meer

Cultuur en zeilen

Proef het verleden en de geschiedenis van Friesland in Allingawier, samen met familie en vrienden en daarna een ontspannende zeilmiddag op het IJsselmeer met de TX33.

lees meer

Rondvaart per praam

Vanaf het voorjaar kunt u genieten van een 2 uur durende rondvaart in de prachtige omgeving van Makkum. U vaart per praam (open boot) over de binnenwateren, niet op het IJsselmeer.

lees meer

Schilderen in het weiland

Workshop schilderen in het weiland; met ezel, verf, penselen en doek het weiland in om te genieten van het buiten zijn, maar vooral van het schilderen. Iedere keer is het weer mooi om te zien en te ervaren hoe inspannend en tegelijk ontspannend schilderen kan zijn.

lees meer

Ontspannen op het water

Ontspannen op het water met de Blazer TX33, een beleving op een authentiek zeilend vissersschip, in 1918 gebouwd op de werf 'de Hoop' in Workum.

lees meer

Golfen en praamvaren

Op een prachtige, landelijke locatie, aan de rand van het gezellige Friese dorp Witmarsum, ligt Buitenplaats It Fliet, deze buitenplaats ligt aan de vaarroute Bolsward – Harlingen en beschikt o.a. over een eigen short 9 holes par 3 golfbaan.

lees meer

Genieten van de natuur

Een dag genieten van de natuur, wandelen en varen in de omgeving van Makkum.

lees meer

Een avond op het water

Wat is er mooier dan in een praam over het water te glijden onder het genot van een hapje en een drankje en begeleid door sfeervolle muziek?

lees meer

Zingen, musiceren, opnemen en schrijven

Studio Hotel de Grauwe Kat biedt u niet alleen de mogelijkheid van het opnemen van muziek, maar ook de mogelijkheid om hier nog eens een nachtje over te slapen. De Grauwe Kat is een buurtschap in de Friese gemeente Sudwest Fryslân en ligt rustiek en strategisch tussen de dorpen Arum en Witmarsum, een uur rijden van Amsterdam, Groningen en Zwolle.

lees meer

Rondleiding Friese Bierbrouwerij

Sportief en actief zijn in de natuur, dwalen door de weilanden, soms tussen de schapen en vlakbij de fiere Friese paarden. Genieten van de ruimte om je heen en natuurlijk veel plezier......... dat is boerengolf op boerencamping Half Hichtum in Bolsward en dit in combinatie met een rondleiding bij de plaatselijke Friese Bierbrouwerij Us Heit en whiskystokerij Frysk Hynder, zal een een paar uurtje heerlijk genieten zijn.

lees meer

Een Kruidig tochtje per praam

De tocht naar Bolsward voert u door het fris-groene landschap van Friesland. In de rietkragen nestelen veel watervogels en boven de weilanden verdedigen diverse weidevogels, zoals de kievit en de grutto, hun territorium tegen al te nieuwsgierige voorbijgangers.

lees meer

Dagarrangement Makkum

Tijdens deze dag maakt u kennis met het pittoreske Makkum en zijn prachtige omgeving,en een workshop sieraden maken, een vaartocht over de binnenwateren rond Makkum, een dorpswandeling met gids en natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten.

lees meer

Contact

Het Friese Hart
van Aylvaweg 38
8748 CE Witmarsum
Tel. 0613 802 319
Email: info@hetfriesehart.nl

Stuur mij de nieuwsbrief

 

Meer informatie

Vul uw gegevens in voor meer informatie

Dhr.Mevr.

*